» Časopis pro ženy Přítelkyně.eu
  • Kamasutra
  • Diety
  • Cvičení
  • Bylinky
  • Horoskopy
  • Vztahy a erotika
  • Vánoční recepty a cukroví
  • Přidejte recept Recepty krok za krokem obrazem Recepty pro děti od 4 měsíců Archív receptů Top 10 - nejčtenější a nejhledanější recepty


    DOMŮ | PŘIHLÁŠENÍ | PŘIPOMÍNKY | DOPORUČTE NÁS | DÁMSKÉ SPODNÍ PRÁDLO | PŘÍTELKYNĚ.eu |

     
    VYHLEDÁVÁNÍ   
     


    Pokročilé vyhledávání
     

    MENU   
      · Domů
    · Archív receptů
    · Doporučte nás
    · Novinky
    · Odkazy
    · Osobní účet
    · Připomínky
    · RECEPTY
    · Speciální články
    · Top 10
    · Vložit recept
    · VYHLEDAT - recept
     

    Spřátelené weby   
     

    Pyžamka, kalhotky, tanga, podprsenky...potěšte se

    Miminko.com - informace o dětech
    Přítelkyně.eu časopis pro ženy


    Jak ušít adventní kalendář? Krok za krokem obrazem


    Kreativní nápad pro šikovné ruce: Vánoční přáníčko

     

    RECEPTY OBRAZEM   
      Posledních 9 receptů

    ·
    Vajíčková pomazánka na celozrnné housce
    · Lečo
    · Perníková srdce s kakaovou a citrónovou polevou
    · Květákový mozeček
    · Tvarohové řezy s ořechy a rozinkami
    · Tymiánová kuřecí křídla s fazolkovým salátem
    · Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
    · Velká dvoubarevná bábovka
    · Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží

    Více receptů obrazem...

     

    RECEPTY PODLE SUROVIN   
     
    Pro milovníky sójového masa
    [ Pro milovníky sójového masa ]

    ·Sojová kaše
    ·Zeleninový nákyp se sójou
    ·Sojová kaše s čerstvými houbami
    ·Sojová sekaná
    ·Sojové boby po Italsku
    ·Sojové krokety
    ·Zapečené sojové boby s čerstvými houbami
    ·Bramborové placičky se sojovým masem
    ·Plněné papriky
     

    REKLAMA   
     
     

       
       

    Domácí pizza - salámová a špenátová





    Domácí pizza - salámová a špenátová

    Potřebujeme na 5 kusů:
    Na těsto:
    750g hladké mouky, 30g čerstvého droždí, 1 žloutek, 1 lžíci soli, 4 lžíce olivového oleje (je možné použít i olej rostlinný avšak olivový olej dodá těsto svoji charakteristickou chuť), 250ml vlažné vody.

    Obložení: Dle chuti - salám, mozzarella, eidam, špenát, brokolice, tuňák,... - prostě co kdo má rád.
    Omáčka na potření : 300-400g loupaných rajčat v plechovce, 1-2 lžíce sušeného oregana (dobromysli), 1lžička cukru, špetka soli.

    POSTUP:

    Mouku smíchanou se solí si nasypte na vál, rozdrobte na ni droždí, udělejte důlek, do kterého vložte žloutek, přidejte olej a postupně zapracujte všechnu vodu.
    Vytvořené těsto rozdělte
    na 5 bochánků,
    které nechte při pokojové teplotě pod utěrkou hodinu a více (záleží na teplotě v místnosti) kynout .
    Připravte si základní rajčatovou omáčku:
    rajčata z plechovky vlijete do misky, pokud je na některých kousek slupky, tak ji ještě odstraňte a rajčata rozmačkejte vidličkou, přidejte oregano, cukr a sůl a zamíchejte.
    Pizza salámová  
    Když je těsto nakynuté tak vyhřejte troubu na nejvyšší stupeň (u plynových sporáků dejte mřížku úplně dolů, co nejblíže ohni!). Připravte si placku, za použití co nejmenšího množství mouky a nejlépe těsto vytahujte do požadovaného tvaru a šířky. Pokud máte raději slabé těsto tak těsto můžete vytahovat tak dlouho až je skoro průhledné.
    Těsto potřete rajčatovou omáčkou,
    rozložte na něj ingredience dle chuti, např. plátky salámu a sýr mozzarella.
    Pečte 15-17 minut ve vyhřáté troubě, během pečení kontrolujte, abyste pizzu nespálili.
    Pizza se špěnátem  
    Špenát si připravte následovně:
    Na lžičce másla zpěňte 1-2 stroužky česneku a přidejte 1 kostku špenátu (mám na mysli špenát listový bonduelle, který je rozdělen do 3 větších kostek, nikoli protlak). Špenát nechte rozpustit a vyvařte vodu, odstavte ze sporáku, když je špenát vlahý tak jej po lžičkách nazdobte na placku, dozdobte třeba ještě salámem (nemusí být) a sýrem.
    Upečte stejně viz výše.

    Pizza je výborná i za studena, a z uvedeného množství vytvoříte 5 kusů, takže ve zdobení se meze nekladou. Pro 5-7 lidí.

    Přeji DOBROU CHUŤ!









    Copyright © Kucharka - Pritelkyne.cz
    Všechna práva vyhrazena.

    Publikováno: 13.04. 2005 (7038 čtenářů)

    [ Zpět ]

     
    © Vendula Moravcová 2012 - kontakt vendulka@pritelkyne.cz - Všechna práva vyhrazena TOPlist