» Časopis pro ženy Přítelkyně.eu
  • Kamasutra
  • Diety
  • Cvičení
  • Bylinky
  • Horoskopy
  • Vztahy a erotika
  • Vánoční recepty a cukroví
  • Přidejte recept Recepty krok za krokem obrazem Recepty pro děti od 4 měsíců Archív receptů Top 10 - nejčtenější a nejhledanější recepty


    DOMŮ | PŘIHLÁŠENÍ | PŘIPOMÍNKY | DOPORUČTE NÁS | DÁMSKÉ SPODNÍ PRÁDLO | PŘÍTELKYNĚ.eu |

     
    VYHLEDÁVÁNÍ   
     


    Pokročilé vyhledávání
     

    MENU   
      · Domů
    · Archív receptů
    · Doporučte nás
    · Novinky
    · Odkazy
    · Osobní účet
    · Připomínky
    · RECEPTY
    · Speciální články
    · Top 10
    · Vložit recept
    · VYHLEDAT - recept
     

    Spřátelené weby   
     

    Pyžamka, kalhotky, tanga, podprsenky...potěšte se

    Miminko.com - informace o dětech
    Přítelkyně.eu časopis pro ženy


    Jak ušít adventní kalendář? Krok za krokem obrazem


    Kreativní nápad pro šikovné ruce: Vánoční přáníčko

     

    RECEPTY OBRAZEM   
      Posledních 9 receptů

    ·
    Vajíčková pomazánka na celozrnné housce
    · Lečo
    · Perníková srdce s kakaovou a citrónovou polevou
    · Květákový mozeček
    · Tvarohové řezy s ořechy a rozinkami
    · Tymiánová kuřecí křídla s fazolkovým salátem
    · Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
    · Velká dvoubarevná bábovka
    · Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží

    Více receptů obrazem...

     

    RECEPTY PODLE SUROVIN   
     
    Zahraniční kuchyně
    [ Zahraniční kuchyně ]

    ·Skopové maso s mátou (Šerbah – Alžír)
    ·Rajčatový koktejl (Austrálie)
    ·Saté (Indonésie)
    ·Kuřecí birjání (Indie)
    ·Skopové masa se sójovými klíčky
    ·Nikomi udon
    ·Maso po sečuánsku
    ·Játra po S´čchuansku
    ·Voňavé hovězí kostky
     

    REKLAMA   
     
     

       
       

    Jahodový džem jako od babičky





    Jahodový džem jako od babičky

    Potřebujeme:
    1200g očištěných zralých jahod, 500g cukru, směs na želírování (např. Dr.Oetker Gelfix extra). 5-6 zavařovacích skleniček obsah každé přibližně 250ml + víčka, citrónová šťáva.

    Postup:

    Připravíme si ingredience (Jahody by měly být pěkné, zralé, maximálně pomačkané. Rozhodně džem nepřipravujeme z jahod, které byly nahnilé ani kdybychom odkrojili tu "špatnou část", neboť by se mohl celý džem hnilobnými bakteriemi zkazit !). 
    Jahody vložíme do hrnce,
    rozmačkáme například šťouchadlem na brambory.
    Přidáme cukr smíchaný se směsí k želírování.
    Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Zda nám džem dostatečně tuhne zjistíme odkapáním směsi na talířek, pokud dobře po zchladnutí ztuhne nalijeme džem do sklenic, v případě, že ne přidáme trochu  1-2 lžičky citrónové šťávy (případně kyselinu citrónovou).
    Když máme sklenice naplněny a zavřeny vysterilizovanými víčky (5-10 minut vyvaříme víčka v horké vodě) postavíme je dnem vzhůru a necháme je tak stát asi 5 minut.
    Poznámka: Při plnění vložíme do sklenice nerez lžičku, aby sklenice náhodou nepraskla!
    Džem můžeme využít rozličnými způsoby, na koláče, chleba, palačinky...









    Copyright © Kucharka - Pritelkyne.cz
    Všechna práva vyhrazena.

    Publikováno: 29.06. 2005 (1683 čtenářů)

    [ Zpět ]

     
    © Vendula Moravcová 2012 - kontakt vendulka@pritelkyne.cz - Všechna práva vyhrazena TOPlist