» Časopis pro ženy Přítelkyně.eu
  • Kamasutra
  • Diety
  • Cvičení
  • Bylinky
  • Horoskopy
  • Vztahy a erotika
  • Vánoční recepty a cukroví
  • Přidejte recept Recepty krok za krokem obrazem Recepty pro děti od 4 měsíců Archív receptů Top 10 - nejčtenější a nejhledanější recepty


    DOMŮ | PŘIHLÁŠENÍ | PŘIPOMÍNKY | DOPORUČTE NÁS | DÁMSKÉ SPODNÍ PRÁDLO | PŘÍTELKYNĚ.eu |

     
    VYHLEDÁVÁNÍ   
     


    Pokročilé vyhledávání
     

    MENU   
      · Domů
    · Archív receptů
    · Doporučte nás
    · Novinky
    · Odkazy
    · Osobní účet
    · Připomínky
    · RECEPTY
    · Speciální články
    · Top 10
    · Vložit recept
    · VYHLEDAT - recept
     

    Spřátelené weby   
     

    Pyžamka, kalhotky, tanga, podprsenky...potěšte se

    Miminko.com - informace o dětech
    Přítelkyně.eu časopis pro ženy


    Jak ušít adventní kalendář? Krok za krokem obrazem


    Kreativní nápad pro šikovné ruce: Vánoční přáníčko

     

    RECEPTY OBRAZEM   
      Posledních 9 receptů

    ·
    Vajíčková pomazánka na celozrnné housce
    · Lečo
    · Perníková srdce s kakaovou a citrónovou polevou
    · Květákový mozeček
    · Tvarohové řezy s ořechy a rozinkami
    · Tymiánová kuřecí křídla s fazolkovým salátem
    · Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
    · Velká dvoubarevná bábovka
    · Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží

    Více receptů obrazem...

     

    RECEPTY PODLE SUROVIN   
     
    Vepřové maso
    [ Vepřové maso ]

    ·Vepřová pečeně s rajčaty
    ·Špíz plzeňského sládka
    ·Čevapčiptáčci
    ·Pradědovo tajemství
    ·Vepřové maso na kmíně
    ·Vepřová žebírka na zázvoru
    ·Selské kotlety
    ·Valašské vepřové maso na houbách
    ·Vepřová žebírka na slezský způsob
     

    REKLAMA   
     
     

       
       

    Pravé české povidlové buchty





    Pravé české povidlové buchty - krok za krokem obrazem

    Potřebujeme:
    21g droždí (půl kostky), 125g másla, 250ml mléka, 3 žloutky, 650g polohrubé mouky, 100g cukru, špetka soli, hladká mouka, povidla.

    POSTUP:
     
    Příprava kvásku 
    Nejprve zahřejeme mléko na tělesnou teplotu, asi 200ml odlijeme do hrníčku a do zbytku mléka dáme lžičku cukru.
    Poté v mléce rozmícháme droždí se lžící hladké mouky. Přikryjeme pokličkou a necháme kynout. Asi 20 minut.
    Takto vypadá hotový kvásek (nabude asi 3krát)
    Příprava těsta 
    Do misky si dáme polohrubou mouku, smícháme ji se solí.
    Přidáme žloutky, vykynutý kvásek, 4 lžíce rozpuštěného másla, cukr.
    Těsto nadlehčujeme (směrem nahoru, vháníme do něho vzduch) tak dlouho až začne dýchat.
    Jak poznám, že těsto dýchá?
    Když je dobře vymícháte tak začne vytvářet velké vzduchové bubliny a pokud pokračujete tak při prasknutí této vzduchové bubliny jakoby oddychuje.
    Hotové těsto posypeme hladkou moukou.
    Přikryjeme plátýnkem a necháme na teplém místě kynout. Asi 45 minut -1,5 hod.
    Těsto by mělo zvětšit svůj objem nejméně jedenkrát.
    Příprava buchtiček 
    Velkou lžící nabíráme těsto a dáváme si bochánky na pomoučený vál.
    Lehce si jednotlivé bochánky upravíme.
    Povidla si rozmícháme s rumem (nemusí být, pouze pokud jsou příliš tuhá) a lžičkou je klademe do středu těsta stačí 1  lžička povidel.
    Balení buchet 
    Buchtičky balíme následujícím způsobem:
    Těsto si položíme na prsty, kterými ho pouze přidržujeme.
    Oba konce těsta vedeme směrem k sobě.
    Ukazováčkem a palcem těsto přitlačíme k sobě. Tímto pohybem je spojíme.
     Uděláme jakoby měšec, povidla musí být schována v těstě a nesmí mít nikde  možnost téct.
    Připravenou buchtu otočíme a necháme kynout než připravíme všechny ostatní.
    Narovnání  buchtiček 
    Část zbylého másla nalijeme do vyššího pekáčku. Všechny buchty v másle postupně ze všech stran omastíme, je to z toho důvodu, aby se po upečení od sebe dobře oddělovaly.
    Na pekáček klademe buchty spojenou částí na dno.
    Rovnáme je vedle sebe a nezapomínáme je neustále mastit po všech stranách, pokud nám dojde máslo, tak si opět přilijeme.
    Když jsou všechny buchty narovnané na pekáči tak je ještě necháme cca 10 minut v  teple kynout
    Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme pomalu 50 minut.
    Když jsou buchty upečené,
    tak je obrátíme (v případě, že je pečete v pekáči, který má vrchní díl, což je náš případ, tak stačí, když jej jakoby uzavřete a překlopíte). Také je možno buchty vyklopit na kuchyňskou mřížku a nechat odpařit.
    Po vychladnutí pocukrujeme.

    PŘEJI DOBROU CHUŤ!

    Buchty pro Vás upekla Vendulka

    Další recepty krok za krokem najdete v naší KUCHAŘCE









    Copyright © Kucharka - Pritelkyne.cz
    Všechna práva vyhrazena.

    Publikováno: 18.01. 2005 (4707 čtenářů)

    [ Zpět ]

     
    © Vendula Moravcová 2012 - kontakt vendulka@pritelkyne.cz - Všechna práva vyhrazena TOPlist