Zavařované hříbečky
od jedlíka
Budete potřebovat:
Malé (nebo i velké rozkrájené), očištěné hříbky. Okurku, kozí rohy, cibulky
těchto surovin asi stejné množství jako hříbků.Sladkokyselý nálev.
Hříbky vaříme ve vodě asi 10 minut. Mezitím si připravíme další suroviny. Okurku
zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostičky asi 1,5x1,5 cm (záleží na velikosti
hříbků). Cibulky oloupeme a rozkrojíme na podobnou velikost jako okurku. Kozí
rohy zbavíme semínek a nakrájíme nejlépe na 1cm široká kolečka. Hříbky omyjeme a
smícháme s cibulkami, okurkou a kozími rohy. dáme do sklenic, zalijeme
sladkokyselým nálevem tak, aby byla směs zcela ponořena a zavařujeme ve vodě o
teplotě 80 st.C. podáváme jako přílohu, chuťovku nebo jakkoli vás napadne.
Dobrou chuť.