» Časopis pro ženy Přítelkyně.eu
  • Kamasutra
  • Diety
  • Cvičení
  • Bylinky
  • Horoskopy
  • Vztahy a erotika
  • Vánoční recepty a cukroví
  • Přidejte recept Recepty krok za krokem obrazem Recepty pro děti od 4 měsíců Archív receptů Top 10 - nejčtenější a nejhledanější recepty


    DOMŮ | PŘIHLÁŠENÍ | PŘIPOMÍNKY | DOPORUČTE NÁS | DÁMSKÉ SPODNÍ PRÁDLO | PŘÍTELKYNĚ.eu |

     
    VYHLEDÁVÁNÍ   
     


    Pokročilé vyhledávání
     

    MENU   
      · Domů
    · Archív receptů
    · Doporučte nás
    · Novinky
    · Odkazy
    · Osobní účet
    · Připomínky
    · RECEPTY
    · Speciální články
    · Top 10
    · Vložit recept
    · VYHLEDAT - recept
     

    Spřátelené weby   
     

    Pyžamka, kalhotky, tanga, podprsenky...potěšte se

    Miminko.com - informace o dětech
    Přítelkyně.eu časopis pro ženy


    Jak ušít adventní kalendář? Krok za krokem obrazem


    Kreativní nápad pro šikovné ruce: Vánoční přáníčko

     

    RECEPTY OBRAZEM   
      Posledních 9 receptů

    ·
    Vajíčková pomazánka na celozrnné housce
    · Lečo
    · Perníková srdce s kakaovou a citrónovou polevou
    · Květákový mozeček
    · Tvarohové řezy s ořechy a rozinkami
    · Tymiánová kuřecí křídla s fazolkovým salátem
    · Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
    · Velká dvoubarevná bábovka
    · Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží

    Více receptů obrazem...

     

    RECEPTY PODLE SUROVIN   
     
    Zavařování
    [ Zavařování ]

    ·Nakládaný hermelín
    ·Rozmarýnový ocet
    ·Česnekový ocet
    ·Pikantní salát
    ·Nakládané okurky
    ·Broskvové čatní
    ·Slané okurky
     

    REKLAMA   
     
     

       
       

    Kvašený zimní salát
    Vendulka
    Lehké saláty

    Kvašený zimní salát
    poslal bizy

    Potřebujeme:
    1 hlávka zelí, 5 středně velkých cibulí, 8-12 stroužků česneku, 1 mrkev, 3 feferonky, nebo prášková pálivá paprika, 1 lžička Glutasolu, asi 2-3 lžičky soli.
    Zálev: 1 l vody 3 lžičky hladké mouky.


    Postup:
    Zelí odkrojte od košťálu a košťál uschovejte v chladničce. Můžete ho usmažit spolu s dalšími nastřádanými zeleninovými zbytky později. Listy zelí nakrájejte na větší čtverečky, cibuli na větší kousky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle na dlouhé nudličky.

    Feferonky nastříhejte nůžkami na proužky nebo je nahraďte práškovou paprikou, česnek prolisujte. Nakrájenou zeleninu osolte, přidejte Glutasol, promíchejte a směs napěchujte do tří až čtyřlitrové láhve až po okraj. V trošce vody rozmíchejte mouku a přidejte ji do studené vody na záliv. Mouka se přidává proto, aby se urychlilo kvašení. Vodu s moukou nechte přejít varem a vychladlou nalijte do láhve. Hrdlo láhve přikryjte víčkem nebo talířkem a láhev uložte u zdroje tepla. Po třech až pěti dnech by mělo být zelí zkvašené (při nižších teplotách se doba kvašení prodlužuje.)

    Než uložíte láhev do chladné místnosti, zelí ochutnejte; jeho chuť by měla být kyselá, mírně pálivá a kvašená. Uložením láhve v chladnu přerušíte kvašení a salát vydrží, pokud budete chtít, celou zimu. Místo zelí můžete dát zkvasit kedlubny nakrájené na tenké plátky.


     
    Související odkazy   
      · Více o tématu Lehké saláty
    · Další články od autora Vendulka


    Nejčtenější článek na téma Lehké saláty:
    Salát z pekingského zelí

     

    Hodnocení článku   
     
    Průměrné hodnocení: 2.33
    Hlasů: 6


    Hlasujte pro tento článek:

    Výborný
    Velmi dobré
    Dobré
    Povedený
    Špatné


     

    Možnosti   
     
     Vytisknout článek  Vytisknout článek

     Poslat článek  Poslat článek

     

    Související témata

    Lehké saláty


     
    © Vendula Moravcová 2012 - kontakt vendulka@pritelkyne.cz - Všechna práva vyhrazena TOPlist