Játrový guláš
xblanickax
Potřebujeme:
250g vepřových jater, 1 střední cibule, 1 větší stroužek česneku, 1 dcl
bílého vínka, 1/2 dcl sojové omáčky, 150 g kečupu, 2 dcl vody, olej, maizena,
sůl, glutasol, bazalka, zázvor, kari koření, majoránka, sladká paprika.
Postup:
Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na menší kousky
nakrájená játra, zprudka osmahneme, podlijeme vínem, sojovou omáčkou a vodou.
Přidáme špetku glutasolu, 1/2 lžičky kari a 1/2 lžičky sladké papriky. Dusíme
15-20 minut, dokud játra nezměknou. Dáme do skleničky trošku vody a rozmícháme
lžičku maizeny, zahustíme játra a přidáme kečup. Krátce ještě povaříme a
dochutíme bazalkou a majoránkou. Podáváme s rýží.